RU
 

На продюсера 1+1 завели справу через слова про українську мову

Корреспондент.net,  25 лютого 2020, 17:10
1
1906
На продюсера 1+1 завели справу через слова про українську мову
Фото: КП в Украине
Олена Єремєєва потрапила в мовний скандал

Відносно Олени Єремєєвої відкрито кримінальну справу за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

 
Поліція відкрила кримінальне провадження через слова продюсера телеканалу 1+1 Олени Єремєєвої про українську мову. Про це повідомляє РБК-Украина з посиланням на поліцію Києва у вівторок, 25 лютого.
 
Зокрема, на початку лютого Єремєєва заявила, що "мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії". Пізніше стверджувала, що її слова були вирвані з контексту, і ні про яке упередження відносно української мови не йшлося.
 
Спікер поліції Києва Оксана Блищик підтвердила, що справа щодо Єремєєвої відкрита.
 
"Поспілкувалась з (Андрієм, - ред.) Крищенком (начальник поліції Києва, - ред.). Він підтвердив, що, дійсно, відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії (ч. 1 ст. 161 КК України", - повідомила вона.
 
Також сьогодні народний депутат Володимир Ар'єв опублікував у Facebook відповідь поліції Києва про те, що стосовно продюсера відкрили кримінальну справу.
 
"Кримінальне провадження проти продюсера 1+1, для якої українська мова виявилася неповноцінною, заведено. Стежимо за результатами розслідування", - написав нардеп.
 
Фото: Вадимир Ар'єв / Facebook
 
Нагадаємо, в Мінкульті придумали, як розвивати українську мову. Глава відомства Володимир Бородянський вважає, що в Україні необхідно знімати більше серіалів українською мовою.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: скандалуголовное делополицияукраинский язык1+1продюсертелеканал 1+1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі