RU
 

В Україну не пустили трьох лекторів з Росії

Корреспондент.net,  21 лютого 2020, 11:30
0
316
В Україну не пустили трьох лекторів з Росії
Фото: Госпогранслужба Украины
Українські прикордонники оцінили "заслуги" росіян

У київський аеропорт Жуляни приїхали російські фахівці в сфері журналістики, блогерства і соціальних комунікацій.

Українські прикордонники заборонили в'їзд для трьох громадян Росії, які мали намір виступити в Києві з лекціями і тренінгами. Про це повідомляє Держприкордонслужба в п'ятницю, 21 лютого.

Зазначається, що в київський аеропорт Жуляни приїхали російські фахівці в сфері журналістики, блогерства і соціальних комунікацій.

Співробітники Держприкордонслужби виявили громадянина Росії, 1985 року народження. Він прилетів рейсом з Мінська і сказав, що прибув з діловою метою на запрошення однієї організації - проводити тренінги та заняття зі слухачами.

"Однак в ході прикордонного контролю прикордонники встановили, що прибув лектор, співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від партії Жириновського в Московську думу, а також є фахівцем у питаннях інформаційної та кібервійни", - йдеться в повідомленні.

Також з'ясувалося, що чоловік читав лекції про кібервійну в окупованому Криму в так званому "молодіжно-патріотичному таборі Донузлав-2015". Тоді організатори - всеукраїнська організація Бойове братство - нагородили його медаллю "Учасник ходи Безсмертний полк".

"Українські прикордонники також оцінили "заслуги" росіянина. Він повернувся зворотним рейсом зі штампом у паспорті Заборона в'їзду на три роки", - зазначили в прикордонному відомстві.

Також рейсом з Мінська прилетів росіянин, 1986 року народження, який теж їхав читати лекції про просування контенту в соціальних мережах. У біографії цього "СММ-тренера" ​​також знайшли факт незаконного відвідування окупованого Криму. Його відправили назад до Мінська із забороною в'їзду в Україну на три роки.

Крім того, в Жулянах заборонили в'їзд росіянці, 1980 року народження. Вона прилетіла рейсом з Мінська для проведення лекцій та тренінгів. Але кордон перетнути не змогла, тому що не змогла підтвердити мету поїздки. Також було встановлено, що жінка працює в інтернет-ресурсі, який заборонений в Україні.

Раніше прикордонники не пустили в Україну групу росіян-акторів, які повторно намагалися в'їхати в країну з Молдови. Їм збільшили термін заборони на в'їзд з 3 до 10 років.

Зазначимо, з 2014 року СБУ заборонила в'їзд для більш ніж п'яти тисяч громадян Росії. За минулий рік на територію України був заборонений в'їзд 675 росіянам.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинавидеопропагандазапретроссиянеЖуляны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі