RU
 

На Рівненщині під час обшуків вилучили 42 кіло бурштину

Корреспондент.net,  21 лютого 2020, 07:39
0
400
На Рівненщині під час обшуків вилучили 42 кіло бурштину
Фото: Офис генпрокурора
Виявлений бурштин

Правоохоронці провели 12 обшуків в оселях осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов'язаної з видобутком бурштину.

У Рівненській області правоохоронці в ході обшуків виявили понад 40 кг бурштину, гроші і фінансові документи, що підтверджують операції зі скуповування, обробки і реалізації в значних обсягах бурштину, а також зброю. Про це напередодні повідомив Офіс генпрокурора.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області співробітники Нацполіції України 20 лютого 2020 року провели 12 обшуків в оселях осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов'язаної з видобутком, скуповуванням, обробкою і реалізацією в значних обсягах бурштину, а також незаконного зберігання зброї", - йдеться в повідомленні.

За результатами обшуків було виявлено та вилучено близько 42 кг каменів бурштину, в тому числі обробленого, відповідні верстати і засоби його видобутку (мотопомпи, пожежні рукави, металеві палиці), мобільні телефони, гроші, чорнові записи з відомостями про проведені операції з придбання та реалізації бурштину, а також зброю - пістолети і рушниці.

Підготовлено клопотання про накладення арешту на виявлені кошти, бурштин і інші предмети, що мають значення речових доказів у кримінальній справі, порушеній за статтею про придбання, отримання, зберігання чи збут майна, отриманого злочинним шляхом, а також незаконне поводження зі зброєю (ст.198 , ч.1 ст.263 КК України).

Раніше в Рівненській області поліція затримала учасників злочинного угруповання, яке раніше нападало на правоохоронців, коли ті намагалися перешкоджати незаконному видобутку бурштину.

Також повідомлялося, що під Рівним голову сільради затримали із 30 кг бурштину. Чоловік перевозив бурштин в своєму автомобілі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: оружиефотополицияобыскпрокуратураРовенская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі