RU
 

Міноборони показало наслідки обстрілів на Луганщині

Корреспондент.net,  20 лютого 2020, 15:14
0
408
Міноборони показало наслідки обстрілів на Луганщині
Фото: mil.gov.ua
Сепаратисти використовували артилерійську зброю, міномети, танки

У Міністерстві оборони показали наслідки обстрілу з боку сепаратистів у Луганській області під час масованої атаки 18 лютого. Ворог хотів прорвати позиції ЗСУ, але отримав відсіч.

 
Міністерство оборони України показало наслідки обстрілів збройними формуванями РФ позицій ООС у районі Попасної. Відео з'явилося на сайті військового відомства.
 
Позиції ЗСУ 18 лютого було обстріляно із забороненої мінськими домовленостями ствольної артилерії, мінометів 120 і 82 калібру, з озброєння танка, БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, поблизу населеного пункту Попасна в Луганській області сепаратисти застосували артилерійські системи калібру 152 і 122 мм - 16 снарядів і мінометів калібру 82 мм - 18 мін.
 
"Це все відбувалося одночасно, близько п'ятої години, координовано, на доволі широкій ділянці фронту - і по нам, і по наших сусідах вівся вогонь. Використовувалися артилерійська зброя, міномети і навіть танки", - розповів військовослужбовець Збройних сил України.
 
Він додав, що, судячи з усього, сепаратисти хотіли прорвати позиції ЗСУ, але не розрахували, що українські бійці дадуть "гідну і адекватну відсіч".
 
18 лютого незаконні збройні формування порушили режим припинення вогню 22 рази.
 
 
Нагадаємо, що рано вранці у вівторок, 18 лютого, у районі Золотого незаконні військові формування розпочали атаку. Конфлікт розгорівся максимально за останні кілька років.
 
Також Korrespondent.net писав, що на Донбасі за добу 22 обстріли, у ЗСУ втрати.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: УкраинавойнавидеодонбассобстрелсепаратистыВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі