RU
 

Міністр назвав дату введення електронного військового квитка

Корреспондент.net,  10 лютого 2020, 14:03
0
236
Міністр назвав дату введення електронного військового квитка
Фото: пресс-служба Генштаба
У Міноборони анонсували електронний військовий квиток

Презентація електронного військового квитка відбудеться в лютому. Сам квиток являтиме собою картку зі штрих-кодом, якому буде відповідати запис в електронній системі.

 
Електронні військові квитки в Україні введуть у першому півріччі 2020 року. Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, передає Радіо Свобода.
 
За його словами, у відомстві є проект автоматизації процесів під кодовою назвою Пласт.
 
"У цьому році він уже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі ціла низка напрямків саме з електронного документообігу. Цей проект стоїть посередині. Так само в першому півріччі у нас уже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їх поширення забере деякий час. Може, ще рік", - сказав Загороднюк.
 
Він зазначив, що презентація проекту відбудеться вже в лютому, а сам квиток являтиме собою картку зі штрих-кодом, якому відповідатиме запис в електронній системі.
 
Також Загороднюк повідомив про плани оцифрувати весь військовий облік, зазначивши, що для цього вже в першому кварталі 2020 року закуплено техніку у військкомати.
 
Раніше повідомлялося, що ЗСУ створили нові командування за стандартами НАТО. В Україні завершили перший етап реформування ЗСУ, за результатами якого створено нові командування.
 
Також Загороднюк повідомив, що в Україні побудують військові бази за стандартами НАТО. Очікується, що одна з них буде у Маріуполі, друга - у Сєвєродонецьку.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Минобороныминистр оборонывоенныеУкраинская армия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі