RU
 

Українців попередили про погіршення погодних умов

Корреспондент.net,  7 лютого 2020, 08:56
0
584
Українців попередили про погіршення погодних умов
Фото: Укргидрометцентр
В Україні очікується сильний вітер

У п'ятницю очікується сильний вітер, опади поступово припиняться, однак похолодання буде посилюватися.

Погода в Україні найближчим часом погіршиться, зокрема, очікується сильний вітер і подальше зниження температури. Про це в п'ятницю, 7 лютого, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

Як зазначається, протягом доби 7 лютого в Україні прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с. Разом з тим, 7-9 лютого очікується послаблення опадів та суттєве похолодання. Зниження температури вночі до -7-13, вдень до -1-6; в східних областях і Карпатах вночі -11-16, вдень -5-10.

А в високогір'ї Закарпатської області та в горах Івано-Франківської та Львівської областей, зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень). У гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Тим часом в прес-службі Укравтодору повідомили, що станом на 6 ранку в Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій областях місцями сніг.

У Полтавській області спостерігається утворення переметів при сильних поривах вітру, на решті областей без істотних опадів.

В областях, де був сніг, на ґрунті утворився сніговий покрив висотою 6-8 см, а в окремих районах Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Чернівецької та Одеської областей місцями до 15-20 см.

Нагадаємо, днями Україну накрив штормовий циклон Petra. До кінця тижня похолодання в Україні посилиться, місцями продовжаться снігопади.

А напередодні повідомлялося, що від негоди постраждали кілька областей України.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.


 

Негода в Україні
На півдні України пройшов "брудний" дощ
В Україні знеструмлення через шквальний вітер
Україну накриє пил із Сахари
Північ Одещини засипало снігом
У Києві рівень води в Дніпрі піднявся до свого абсолютного максимуму
СПЕЦТЕМА: Негода в Україні
ТЕГИ: ветернепогода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі