RU
 

Посольство України в Італії відреагувало на конфуз місцевого каналу

Корреспондент.net,  28 січня 2020, 12:35
0
446
Посольство України в Італії відреагувало на конфуз місцевого каналу
Фото: hvylya.net
Посольство України в Італії відреагувало на "Малу Росію" в ефірі італійського телеканалу

Раніше на італійському каналі RAI в розважальному шоу Україну назвали "Малою Росією". Посольство направило лист телеканалу, але його проігнорували. Тепер відомство зробило лист публічним.

Посольство України в Італії опублікувало відкритий лист італійському телеканалу RAI, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією". Про це повідомила прес-служба відомства у вівторок, 28 січня.

"У зв'язку з некоректним і навіть образливим висловлюванням ведучого італійського шоу L'Eredita на телеканалі RAI (26 січня 2020 року), що "Мала Росія - це друга назва України", керівництву телерадіокомпанії була негайно повідомлена тверда позиція посольства про необхідність відкоригувати такі дії. Зважаючи на те, що досі від каналу RAI не було отримано жодної відповіді, прийнято рішення надати таким дипломатичним крокам публічність і викласти лист на офіційній сторінці посольства", - сказано в листі.

Далі в листі посольство роз'яснило походження назви "Малоросія" і образливість його застосування до України, особливо в період, коли Україна зазнає російської агресії.

Нагадаємо, що раніше в Італії на телешоу Україну назвали "Малою Росією". Автори програми вважають, що це друга назва України. Питання пролунало у фіналі гри Спадщина.

Раніше повідомлялося, що Apple почала відображати Крим "російською" територією. Компанія виконала вимогу російської влади. Однак на території самого Криму і материкової України півострів не відображається ні російським, ані українським.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаИталияпосольство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі