RU
 

Українська делегація в ПАРЄ має амбітну мету - депутат

Корреспондент.net,  27 січня 2020, 17:20
0
99
Українська делегація в ПАРЄ має амбітну мету - депутат
Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik
Україна відновила роботу в ПАРЄ

Українські депутати в Парламентській асамблеї мають намір перейти до "постмоніторингового діалогу" з ПАРЄ.

 
У фракції Слуга народу заявили, що постійна делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) має на меті перейти до постмоніторингового діалогу з ПАРЄ. Про це в понеділок, 27 січня, повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.
 
"На цій сесії ми в повному складі: 12 основних членів + 12 заступників, а отже, це шанс краще і повніше представити нову делегацію. У цьому прагненні ми всі єдині, а політичні кольори залишаємо для дискусій вдома... Наша амбітна мета - перехід до постмоніторингового діалогу з ПАРЄ. У цьому сенсі важливо показати і конкретні результати "домашньої роботи" в боротьбі з корупцією в Україні, адже це завжди було одним із головних завдань, висунутих до нашої країни", - зазначила Кравчук.
 
Вона нагадала, що восени 2019 року вітчизняна делегація не поїхала до Страсбурга, щоб показати світу неприйняття Україною повернення Росії в ПАРЄ.
 
"Репутація організації виявилася під загрозою, адже РФ не виконала жодних зобов'язань, передбачених більш як 20 резолюціями ПАРЄ, ухваленими за роки агресії. Сьогодні ми тут, щоб зробити наступний крок для захисту інтересів України - об'єднати різних стейкхолдерів навколо цінностей і принципів організації", - підкреслила політик. За її словами, ПАРЄ має повернути довіру і статус одного з найпотужніших міжнародних майданчиків.
 
Нагадаємо, минулого літа ПАРЄ підтримала резолюцію про повернення делегації Росії. Документ змінює правила асамблеї і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема до РФ. Після цього стало відомо, що Україна офіційно зупинила роботу в ПАРЄ.
 
Осінню сесію ПАРЄ українська делегація пропустила, але повернулася на зимову.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: РоссияУкраинаПАСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі