RU
 

Медики розповіли, куди будуть госпіталізовувати пасажирів з коронавірусом

Корреспондент.net,  24 січня 2020, 19:48
0
434
Медики розповіли, куди будуть госпіталізовувати пасажирів з коронавірусом
У МОЗ розповіли, що робитимуть при виявленні потенційно хворих на коронавірус пасажирів

У МОЗ повідомили, що фахівці, які будуть доставляти пацієнтів з підозрою на коронавірус у лікарню, матимуть спецодяг.

 
У разі виявлення в аеропорту пасажирів з підозрою на коронавірус, вони будуть доправлені в певні лікарні. У Києві це Олександрівська клінічна лікарня. Про це під час брифінгу в п'ятницю, 24 січня, заявив генеральний директор ЦГЗ МОЗ України Ігор Кузін, повідомляє УНН.
 
Він зазначив, що медики отримують інформацію про ситуацію на борту ще до його приземлення.
 
"За півгодини до того, як буде приземлення повітряного судна, проходить інформування в рамках аеропорту щодо ситуації на борту. Також заповнюється вся необхідна документація. Для повітряних суден є документ, передбачений міжнародно-санітарними правилами, який називається повітряна декларація судна, у ній є спеціальна медична частина. Вона заповнюється, туди заноситься інформація про всі скарги, які надходили протягом польоту. Коли ця інформація внесена, передана на землю, дається дозвіл на приземлення цього літака", - сказав Кузін.
 
Він зазначив, що, отримавши цю інформацію, лікар-епідеміолог заходить і проводить переговори з бортпровідником, опитуючи при необхідності осіб, у яких є підозра на інфекційне захворювання або певні скарги.
 
За його словами, фахівці, які будуть доставляти пацієнтів з підозрою на коронавірус у лікарняний заклад, матимуть спецодяг. Пацієнти будуть скеровані в певні лікарні.
 
"Щодо певних лікарень є маршрути. Наприклад у місті Києві така клініка - Олександрівська клінічна лікарня, є певні ліжка, на які госпіталізуються такі пацієнти", - зазначив голова ЦГЗ.
 
Нагадаємо, в Україні створили оперативний штаб для контролю за поширенням коронавірусу.
 
Напередодні повідомлялося, що в Борисполі перевіряють пасажирів з Китаю. Медики проводять опитування і перевірку стану пасажирів, які прилітають з Китаю і потенційно можуть бути носіями нового вірусу.
 
Сьогодні стало відомо, що МОЗ перевіряє три випадки підозри на коронавірус в Україні.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: вирусыМинздравВирусБольницаболезнь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі