RU
 

Гончарук похвалився зустріччю наймолодших прем'єрів світу

Корреспондент.net,  22 січня 2020, 16:34
0
534
Гончарук похвалився зустріччю наймолодших прем єрів світу
Фото: Telegram/Гончарук
Санна Марін і Олексій Гончарук у Давосі

Прем'єр-міністр України зустрівся зі своєю колегою з Фінляндії Санною Марін. Остання зустріч на такому рівні відбулася ще п'ять років тому.

У Давосі український прем'єр Олексій Гончарук зустрівся з главою уряду Фінляндії Санною Марін. Відповідне фото він оприлюднив у Telegram і підписав його: "Два молоді прем'єр-міністри світу на одному фото".

За інформацією Гончарука, остання зустріч на рівні урядів країн відбулася ще п'ять років тому.
 
"Україна - один з найбільших ринків, що розвиваються. Закликав Фінляндію інвестувати в Україну. Ми цінуємо підтримку Фінляндії у впровадженні енергоефективних рішень в Україні. Фінсько-український трастовий фонд стимулює співпрацю двох країн у цьому напрямку", - повідомив Гончарук.
 
Сторони також обговорили посилення співпраці і в освітній сфері, зокрема в рамках проекту Фінська підтримка реформи української школи. Проект спрямовано на реформування системи шкільної і професійно-технічної освіти в Україні.
 
"Реформа шкільної освіти - один із пріоритетних напрямків фінської допомоги Україні. Спасибі Фінляндії за непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також за незмінну позицію щодо санкцій, накладених на РФ через збройну агресію проти України", - додав прем'єр.
 
Раніше повідомлялося, що глава МВС Естонії назвав нового прем'єра Фінляндії "продавчинею". Март Хельме назвав обрану очолити уряд Фінляндії Санну Марін "продавчинею, яка піднялася до прем'єр-міністра".
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Всесвітній економічний форум в Давосі
Поліція Цюриха водометами розігнала демонстрацію проти форуму в Давосі
СПЕЦТЕМА: Всесвітній економічний форум в Давосі
ТЕГИ: ФинляндияДавоспремьер-министр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі