RU
 

Кримського суддю засудили до 12 років в'язниці за держзраду

Корреспондент.net,  22 січня 2020, 13:55
0
196
Кримського суддю засудили до 12 років в язниці за держзраду
Фото: thekievtimes.ua
Суддю окупаційного російського суду в Криму засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду

Під час слідства було встановлено, що суддя сприяв встановленню російських "органів влади" після анексії Криму.

 
Суддю Красногвардійського районного суду АР Крим засудили до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Відповідне рішення прийняв Святошинський районний суд Києва, повідомляє прес-служба офісу генпрокурора в середу, 22 січня.
 
"У ході судового розгляду встановлено, що громадянин України - суддя зазначеного суду в березні - листопаді 2014 р. забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні і функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим", - сказано в повідомленні.
 
Обвинувачений, займаючи посаду судді так званого "Красногвардійського районного суду Республіки Крим Російської Федерації", виконував функції представника окупаційної судової влади Росії з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим.
 
Суд розглянув справу в порядку спеціального судового провадження та визнав суддю винною за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
Раніше СБУ повідомила, що ФСБ намагалася завербувати співробітника Укроборонпрому. Співробітники ФСБ застосовували до українців шантаж і погрози, обіцяли грошову винагороду, стверджують в СБУ.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Крымсудсудьяприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі