RU
 

КВУ назвав другу сесію Ради "надзвичайно скандальною"

Корреспондент.net,  20 січня 2020, 16:51
0
113
КВУ назвав другу сесію Ради  надзвичайно скандальною
Фото: facebook.com/pg/verkhovna.rada.ukraine
Друга сесія Верховної Ради була "надзвичайно скандальною" - КВУ

У комітеті виборців вказують на цілий список скандалів - від сумнівних листувань у залі Ради до фактів біографії нардепів, що відкрилися.

 
Голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що друга сесія Верховної Ради IX скликання була "надзвичайно скандальною". Про це він сказав на брифінгу, присвяченому дослідженню про підсумки роботи другої сесії парламенту, повідомляє УНІАН у понеділок, 20 січня.
 
"Ми отримали цілу палітру скандалів, від переписування до фактів з біографії окремих народних депутатів", - зазначив він.
 
За словами Кошеля, так званий "турборежим" визначався "переважно тим, що депутати працювали в нічному або пізньовечірньому режимі".
 
Кошель також зазначив, що якщо порівнювати другу сесію ВР VIII скликання з відповідними показниками VIII скликання, то напрошується висновок, що в нинішнього скликання "відсутній будь-який план дій, бо якщо в VIII скликанні була коаліційна угода і принаймні, депутати фракцій могли орієнтуватися на положення цієї угоди і хоча б, приблизно, розуміти план дій для парламенту на півроку, на рік".
 
Робота нинішньої Ради "відзначається великим хаосом у законодавчій роботі", зазначив голова КВУ. Парламент IX скликання характеризується "відсутністю необхідності шукати діалог, компроміс у сесійній залі". За його словами, це "призводить часто до голосувань без обговорень, часто голосуванням "в сліпу", і це є досить великим негативом".
 
Кошель зазначив на низьку якість законопроектів. За його словами, за перші три місяці роботи нинішнього парламенту Міністерство фінансів України "забракувало, тобто, дало негативні висновки, на 53% законопроектів", вказуючи на те, що коштів на реалізацію тих чи інших законодавчих напрацювань у бюджеті просто немає.
 
Нагадаємо, що раніше КВУ підрахував, як голосували депутати Ради в грудні. В середньому, депутати Слуги народу взяли участь у 86% голосувань, депутати Голосу - 85%, ЄС - 79%, ОТЗЖ і Батьківщини - 62%.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Рада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі