RU
 

У НАБУ назвали причину обшуків у Мінінформполітики

Корреспондент.net,  26 грудня 2019, 19:01
0
103
У НАБУ назвали причину обшуків у Мінінформполітики
Фото: radiosvoboda.org
У НАБУ підтвердили обшуки в Мінінформполітики

Детективи розслідують можливу розтрату бюджетних грошей, отриманих на фінансування проектів щодо захисту національного інформаційного простору.

 
Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в приміщеннях колишнього Міністерства інформаційної політики в ході розслідування можливої ​​розтрати бюджетних коштів. Про це в четвер, 26 грудня, повідомляє прес-служба НАБУ.
 
Відзначається, що розслідування стосується коштів, виділених на проекти щодо захисту національного інформаційного простору.
 
"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють ряд обшуків, у тому числі, в приміщеннях колишнього Міністерства інформаційної політики України", - йдеться в повідомленні.
 
При цьому в НАБУ підкреслили, що слідчі дії санкціоновані.
 
Слідчі підозрюють змову посадових осіб Мінінформполітики і службовців ДП ​​Центр захисту інформаційного простору України з представниками приватних компаній. Відповідне розслідування детективи НАБУ здійснюють з липня 2019 року за власним напрацюванням.
 
Раніше повідомлялося, що НАБУ прийшло з обшуками в Мінінформполітики. Зазначалося, що обшуки проводилися у справі про тендер, проведеним у 2018 році на суму 15 млн гривень на просування України та бренду UkraineNOW на телеканалі CNN. За версією слідства, переможець тендеру компанія CFC Consulting не розмістила рекламу, незважаючи на наявність актів виконаних робіт від CNN.
 
Нагадаємо, міністерство інформаційної політики України з 2017 року витратило 401 млн гривень за бюджетною програмою Здійснення заходів у сфері захисту національного інформаційного простору.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: обыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі