RU
 

Вбивство Шеремета: у МВС розповіли про вибухівку

Корреспондент.net,  19 грудня 2019, 15:25
0
602
Вбивство Шеремета: у МВС розповіли про вибухівку
Фото: pravda.com.ua
Фахівці забрали половину міни на експертизу

В Антоненка знайшли половину міни МОН-50. Саме з такої моделі мін була зроблена вибухівка, якою підірвали Шеремета, каже Геращенко.

 
Під час обшуку у підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка знайшли половину протипіхотної міни МОН-50. Саме з такої моделі мін і був підірваний автомобіль Шеремета. Про це в четвер, 19 грудня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише Інтерфакс-Україна.
 
 
"За деякий час до обшуку Антоненко подзвонив своєму товаришу і попросив його винести якусь "зелену х-ню". Негайно оперативні співробітники та слідчі провели обшуки в можливих місцях знаходження даного предмета. Цим предметом виявилася половина справжньої бойової міни МОН-50", - розповів Геращенко.
 
Він додав, що саме з половини такої міни була виготовлена ​​вибухівка, яку підірвали автомобіль Шеремета.
 
За словами заступника міністра, наразі відбувається експертиза вилученого вибухового пристрою. Слідство намагається встановити, чи є знаряддя вбивства Шеремета і знайдена половина міни частинами цілої МОН-50.
 
"На сьогодні ми не можемо стверджувати, чи має вилучена половинка міни МОН-50 відношення до справи про вибух Павла Шеремета, але у нас є багато питань, оскільки не кожен громадянин має доступ до таких пристроїв. Мова йде про бойову міну, а не про макет, як пишуть деякі активісти, намагаючись заплутати суспільство", - заявив Геращенко.
 
Він також зазначив, що слідство дуже цікавитиме питання, де саме знаходиться друга половина міни, частина якої вилучили в Антоненка.
 
Нагадаємо, про те, що Антоненко перед обшуком просив винести з квартири міну, раніше повідомляли ЗМІ. А напередодні оперативне відео вилучення підривного пристрою показала поліція.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Загибель Павла Шеремета
СюжетЗа що вбили Павла Шеремета? Основні версії
СюжетХто вбив Павла Шеремета? Суд починає слухання справи
СПЕЦТЕМА: Загибель Павла Шеремета
ТЕГИ: МВДмина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі