RU
 

Територію Калинівського військового арсеналу розмінували після вибухів

Корреспондент.net,  16 грудня 2019, 15:59
0
65
Територію Калинівського військового арсеналу розмінували після вибухів
Фото: novynarnia.com

Через два роки завершено поверхневе розмінування технічної території після вибухів на військовому арсеналі поблизу Калинівки.

 

На території військового арсеналу неподалік Калинівки Вінницької області, де восени 2017 року сталися вибухи, закінчили поверхневе розмінування. Про це заявив командир військової частини полковник Микола Батюк, повідомляє в понеділок, 16 грудня, АрміяInform.

За словами Батюка, завершено знищення залишків вибухонебезпечних предметів, що не підлягають транспортуванню. Зараз на технічній території працює спеціальна група фахівців-саперів, яка проводить перевірку якості розмінування.

"Фахівці, які входять до складу групи, не брали участі в розмінуванні. Тобто, це незалежна команда фахівців. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновок про якість проведеного розмінування", - зазначив командир.

Водночас Батюк зазначив, що планова утилізація пороху і боєприпасів, які вичерпали ресурс зберігання і непридатні до застосування, триватиме ще близько року. Їх будуть утилізувати відповідно до плану, на спеціально обладнаних майданчиках.

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017 року в Калинівці, яка розташована за 30 кілометрів від Вінниці, почалися вибухи на військовому складі. Вибухи тривали кілька днів без перерв, в Калинівці і околицях пізніше зібрали близько тисячі снарядів.

А 11 вересня 2019 року через горіння сухої трави на ділянці підриву боєприпасів здетонували шість боєприпасів. В результаті події ніхто не постраждав.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Вибухи на складах під Вінницею
ТЕГИ: Арсеналбоеприпасы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі