RU
 

Фігуранта "справи бронежилетів" для ЗСУ відпустили під домашній арешт

Корреспондент.net,  12 грудня 2019, 23:05
0
152
Фігуранта  справи бронежилетів  для ЗСУ відпустили під домашній арешт
Фото: thekievtimes.ua
Суд відпустив фігуранта під домашній арешт

Судове засідання тривало близько години, і суддя, заслухавши позиції сторони захисту і сторони обвинувачення, прийняв рішення відправити фігуранта під домашній арешт.

 
Фігуранту "справи бронежилетів", начальнику управління контролю якості ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Михайлу Каморянському змінили запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, пише Укрінформ.
 
Під час виступу Каморянський, як і перший заступник начальника згаданого управління Сергій Почтаренко, заявив, що не визнає провини, оскільки завжди діяв у межах своїх повноважень і закони України не порушував.
 
"Судове засідання тривало близько години, і суддя, заслухавши позиції сторони захисту і сторони обвинувачення, прийняв рішення відправити Михайла під домашній арешт. Ми сподіваємося, що в підсумку буде чесний вирок", - сказав представник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил Україна Сергій Місюра.
 
Як відомо, 5 листопада генерал-майору ЗСУ, начальнику Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитру Марченку, двом його заступникам та двом начальникам відділу були оголошені підозри в поставках у війська неякісних бронежилетів.
 
У ДБР стверджують, що ці посадові особи вчинили закупівлю 20 тисяч неякісних бронежилетів на суму 176 млн грн.
 
Печерський суд 11 листопада обрав генерал-майору Марченкові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із правом застави 76 млн грн.
 
Потім суд обрав заходи ще для трьох підозрюваних. Зокрема, першому заступнику начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Сергію Почтаренкові присудили два місяці перебування під вартою на гауптвахті з можливістю застави понад 76 млн грн.
 
Однак 11 грудня його відпустили під домашній арешт.
 
Для заступника начальника управління Ольги Капінус і начальника відділу розробки речового майна Василя Саковця обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 3 січня 2020 року.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: МиноборонысудВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі