RU
 

Закон про скасування держмонополії на виробництво спирту підписав президент

Корреспондент.net,  11 грудня 2019, 15:09
0
142
Закон про скасування держмонополії на виробництво спирту підписав президент
Фото: Офис президента
Зеленський підписав закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

Відповідно до закону, державна монополія буде скасована з 1 липня 2020 року. Виробництвом спирту зможе займатися будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію.

 
Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №2300, який скасовує державну монополію на виробництво спирту з 1 липня 2020 року. Документ повернутий з підписом президента, свідчить інформація на сайті Верховної Ради в середу, 11 грудня.
 
Законопроект передбачає, що виробництвом спирту зможе займатися будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання має бути обладнаний цілодобовими системами відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції, а їх відключення буде підставою для відкликання ліцензії. Зараз спирт легально виробляють тільки заводи ДП Укрспирт.
 
Оптова торгівля харчовим спиртом також буде здійснюватися за ліцензією. Етиловий спирт для медичних і ветеринарних цілей зможуть продавати медустанови і компанії зооветеринарної поставки, незалежно від форми власності за наявності ліцензії.
 
Законопроект передбачає повну лібералізацію експорту спирту, а його імпорт до 1 січня 2024 року дозволений тільки уповноваженим Кабміном державним підприємствам.
 
Нагадаємо, що раніше 3 грудня Рада скасувала держмонополію на виробництво спирту. У законопроект внесли кілька важливих уточнень, які забезпечують прозоре виробництво спирту.
 
Також повідомлялося, що за місяць в Україні виявили три підпільні спиртзаводи. Нелегальні виробництва знайшли в Рівненській, Запорізькій і Херсонській областях. Крім спирту, "виробники" виготовляли різні алкогольні напої.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: законыУкрспиртспиртВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі