RU
 

Україна без газу з РФ не замерзне - Гончарук

Корреспондент.net,  8 грудня 2019, 21:00
0
313
Україна без газу з РФ не замерзне - Гончарук
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук

Україні потрібен довгостроковий контракт на 10 років на транзит російського газу в Європу, наголосив прем'єр-міністр.

Прем'єр Олексій Гончарук запевняє, що в Україні цієї зими не буде енергетичної кризи, незалежно від результатів переговорів з російським Газпромом.

"Україна забезпечена і газом, і вугіллям, і всіма необхідними ресурсами, щоб спокійно пройти цю зиму. Взагалі про цю зиму не йдеться. Ми заздалегідь подбали про те, щоб Україні нічого в енергетичному плані не загрожувало найближчим часом", - зазначив Гончарук джерело: Гончарук в ефірі ТСН.Тиждень на каналі 1+1.

Прем'єр наголосив, що Україні потрібен довгостроковий контракт на 10 років на транзит російського газу в Європу "з достатніми обсягами газу, щоб забезпечити енергетичну безпеку в Європі".

За його словами, цей контракт має і політичний компонент, і компонент безпеки.

Гончарук зауважив, що позиція Європи щодо транзиту збігається з позицією України, і це є вагомим аргументом у переговорах з Газпромом.

Водночас він визнав, що "цих аргументів може не вистачити", оскільки РФ керується не економічними, а політичними чинниками.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що для досягнення угоди щодо транзиту російського газу Україна повинна відмовитися від рішення Стокгольмського арбітражу про борги Газпрому.

Відомо, що газове питання можуть обговорити під час зустрічі президентів України Володимира Зеленського та РФ Володимира Путіна на переговорах в нормандському форматі 9 грудня в Парижі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: газУкраина-РоссияГазпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі