RU
 

У Росії кримського татарина засудили на 17 років колонії

Корреспондент.net,  5 грудня 2019, 12:08
0
65
У Росії кримського татарина засудили на 17 років колонії
Фото: facebook.com/crimeansolidarity
Суд у РФ засудив фігуранта справи про Хізб ут-Тахрір - Сейтосманова - до 17 років колонії суворого режиму

Суд призначив саме такий термін, який запитував прокурор. Сейтосманова затримали після обшуків, проведених у нього вдома в травні 2018 року.

 
Кримського татарина Енвера Сейтосманова засудили до 17 років колонії суворого режиму з обмеженням свободи на рік за політичні і релігійні переконання. Таке рішення ухвалив Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону, передає Кримська солідарність у четвер, 5 грудня.
 
"Сейтосманова Енвера К'язимовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто за злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ, на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк в один рік", - йдеться у вироку судді.
 
Раніше повідомлялося, прокурор Ігор Надолинський запросив у суду 17 років позбавлення волі. Суддя присудив аналогічне рішення.
 
Нагадаємо, що раніше було завершене слідство чергового епізоду справи про Хізб ут-Тахрір. У матеріалах справи доказом провини фігурують журнали 2003-2004 років, видані, коли одному з обвинувачених було шість років.
 
Зараз близько 90 кримчан утримують у кримських і російських в'язницях з політично вмотивованих причин, серед них професійні і громадянські журналісти Наріман Мемедемінов, Сервер Мустафаєв, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Рустем Шейхалієв та інші.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: РоссияКрымские татарысудтюрьмаприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі