RU
 

В ЄС розповіли про цінності Мінських угод

Корреспондент.net,  4 грудня 2019, 07:40
0
129
В ЄС розповіли про цінності Мінських угод
В ЄС висловилися про важливість Мінських угод

Домовленості, досягнуті в Мінську - єдиний узгоджений робочий документ в процесі врегулювання на Донбасі.

Мінські угоди важливі тим, що припускають залучення Росії до процесу розведення військ. Про це заявила Улла Хаканен, представник Європейської служби зовнішніх дій, яка відає відносинами між ЄС та Україною, повідомляє в середу, 4 грудня, Укрінформ.

Цю думку вона висловила під час дискусії Невизначеність Донбасу: розв'язання конфлікту чи здача інтересів?, яка відбулася в Брюсселі під егідою дослідного центру Вілфреда Мартенса.

Хаканен прокоментувала питання журналістів щодо позиції Євросоюзу з розведення військ, коли підрозділи ЗСУ виконують накази, а тим часом тривають обстріли з боку формувань, причетність до яких Росія не хоче визнавати, незважаючи на численні докази.

"Це явище підкреслює важливість Мінських угод, навіть з урахуванням всіх їхніх недоліків. Це поки що єдиний узгоджений робочий документ в процесі врегулювання на Донбасі. Там є перелік військ і типів озброєння, які не повинні перебувати поблизу контактної лінії, і Росія є частиною цього формату переговорів. Якщо це дає відповідь на ваше запитання, наскільки Росія є частиною цього конфлікту... Я думаю, що ми всі в цій кімнаті знаємо правильну відповідь", - сказала Улла Хаканен.

Представник ЄС також висловила надію, що "нормандський саміт", намічений на 9 грудня в Парижі, принесе певні позитивні зміни.

Нагадаємо, напередодні глава Єврокомісії обговорила з Путіним Україну. Урсула фон дер Ляйєн провела першу розмову з Путіним як глава Єврокомісії.

Раніше Зеленський назвав теми, які має намір підняти на саміті нормандської четвірки в Парижі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияЕСдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі