RU
 

Слідком РФ оголосив Мосійчука в розшук

Корреспондент.net,  3 грудня 2019, 12:08
0
340
Слідком РФ оголосив Мосійчука в розшук
Фото: Скриншот
У Росії оголосили в розшук українського екс-нардепа

Колишньому народному депутату заочно висунули звинувачення і оголосили в розшук за напад на посольство РФ.

Слідчий комітет Росії висунув заочне звинувачення в нападі на посольство Росії в Києві у березні 2016 року колишньому депутатові Верховної Ради Ігорю Мосійчуку і оголосив його в розшук. Про це у вівторок, 3 грудня, повідомляється на сайті відомства.

"Отримано незаперечні докази участі в нападі на посольство колишнього депутата Верховної ради України Ігоря Мосійчука. Йому висунули звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого статтею про напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом (360 КК РФ), його оголошено в розшук", - сказала офіційний представник СКР Світлана Петренко.

Також у СК Росії зазначили, що раніше порушили кримінальні справи проти інших українських депутатів - Володимира Парасюка, Андрія Лозового; перед російським судом вже постав Микола Рудьковський.

Нагадаємо, Рудьковського затримали в Москві у жовтні 2018 року. Ще в травні 2016 року він був заочно заарештований за "напад на установу, яка користується міжнародним захистом, з метою провокації війни чи ускладнення міжнародних відносин". Ідеться про інцидент в 2014 році - тоді Рудьковський кинув камінь в посольство Росії в Україні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Россиярозыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі