RU
 

Екс-нардеп Жеваго оголошений у міжнародний розшук

Корреспондент.net,  3 грудня 2019, 10:08
1
699
Екс-нардеп Жеваго оголошений у міжнародний розшук
Фото: etcetera.media
Костянтин Жеваго

Костянтина Жеваго, якого кілька місяців розшукували в Україні, оголосили в міжнародний розшук.

Суд дозволив заарештувати колишнього народного депутата III-VIII скликань Костянтина Жеваго. Він оголошений у міжнародний розшук. Про це у вівторок, 3 грудня, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Слідчий суддя задовольнив клопотання, підтримане прокурором ГПУ, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату України III-VIII скликань, який підозрюється в організації розтрати майна одного з банків України і легалізації (відмиванні) доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що у зв'язку із систематичною неявкою до слідчих Жеваго оголошений в міжнародний розшук і слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Зазначається, що зазначена постанова суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є підставою для затримання підозрюваного за межами України і видачі такої особи компетентним органам України.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань оголосило в розшук екс-нардепа Костянтина Жеваго. Він проходить підозрюваним у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку Фінанси і кредит. Також екс-нардепа підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

Також повідомлялося, що Жеваго залишив Україну. У прес-службі бізнесмена заявили, що він перебуває за кордоном на лікуванні, що є поважною причиною неявки в ДБР.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЖевагоГПУКостянтин Жевагомеждународный розыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі