RU
 

Україна скористається досвідом Литви й Естонії в цифровій трансформації

Корреспондент.net,  28 листопада 2019, 10:17
0
87
Україна скористається досвідом Литви й Естонії в цифровій трансформації
Фото: ukrinform.ru
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Досвід балтійських колег допоможе Україні переступити через деякі еволюційні етапи в цифровізації, заявили в Кабміні.

Віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров переконаний, що використання досвіду балтійських країн допоможе прискорити цифрову трансформацію України. Про це в четвер, 28 листопада, повідомляє Укрінформ з посиланням на коментар чиновника.

"Найголовніша проблема для нас зараз - це швидкість впровадження реформ. А досвід наших балтійських колег повинен захистити нас від помилок. Наприклад, коли литовська сторона презентувала мені свій план цифрових трансформацій, я побачив, як це схоже на те, що ми зараз починаємо робити. Але завдяки досвіду колег ми можемо переступати через деякі еволюційні етапи", - розповів Федоров.

За його словами, литовські та естонські партнери, консультуючи українську сторону, відразу діляться помилками. "Вони нам говорять: так не робіть з реєстрами, не робіть так з послугами, а ось ще подивіться на цей наш приклад, починайте з цього. Такі поради для нас дуже корисні", - поділився віце-прем'єр.

Він наголосив, що співпраця України з балтійськими країнами в сфері цифрових технологій буде постійною: "Ми вже домовилися про неофіційні зустрічі на рівні заступників міністрів, на рівні міністрів, під час яких ми будемо ділитися своїм досвідом, обмінюватися презентаціями.

Нагадаємо, напередодні в ході візиту української делегації на чолі з президентом Зеленським в Литву було підписано декларацію про взаємне визнання електронної ідентифікації та довірчих послуг електронних транзакцій і декларацію про наміри співпраці в сфері кібербезпеки. Перед цим Зеленський здійснив візит до Естонії. Після завершення візиту був підписаний новий договір. Також президенти двох країн зробили заяву щодо подальшої співпраці між країнами.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЭстонияЛитваКабмин Украиныреформы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі