RU
 

Кабмін вперше дав гроші на шкільні їдальні

Корреспондент.net,  27 листопада 2019, 17:42
0
1365
Кабмін вперше дав гроші на шкільні їдальні
Фото: osvita-mvk.if.ua
У 2020 році спрямують 400 млн гривень на обладнання харчоблоків у школах

Уряд вперше направив кошти на обладнання харчоблоків у школах. Також Кабмін виділив 600 млн гривень на закупівлю шкільних автобусів.

 
Кабінет Міністрів України прийняв рішення направити в 2020 році 400 млн гривень на обладнання харчоблоків у школах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України в середу, 27 листопада.
 
Відзначається, що ці кошти виділяються на стандартних принципах співфінансування. Так, постанова передбачає, що місцеві органи влади повинні додати до державних коштів свої інвестиції:
 
  • не менше 30% суми повинні додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менше 10% суми - райони і ОТГ;
  • не менше 5% суми - села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, і населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.
 
"Сьогодні ми маємо статистику, що протягом навчання в школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Це сигнал для нас, що ми, разом з Міністерством охорони здоров'я, повинні звернути увагу на здорове харчування в школах. Ці 400 млн грн - наш перший крок у цьому напрямку", - підкреслила міністр освіти і науки Ганна Новосад.
 
Також Кабінет Міністрів направив 600 млн гривень у 2020 році на закупівлю автобусів для опорних шкіл.
 
Відзначається, що ця сума на 100 млн більше за аналогічні інвестиції минулого року. Передбачається, що традиційно всі закупівлі будуть проходити на місцях, де краще розуміють потреби і можливості установ. Всі кошти виділяються на принципах співфінансування, тобто, місцеві бюджети повинні докласти свої кошти.
 
Раніше повідомлялося, що Кабмін виділив гроші на зарплати медикам і вчителям.
 
Перед цим президент Володимир Зеленський з аеропорту закликав зібрати Кабмін. Глава держави перед вильотом до Естонії закликав провести засідання уряду з питання боргів із зарплат лікарям і вчителям.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: школашколыКабмин Украиныавтобусфинансирование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі