RU
 

У Слузі народу розповіли про фінансування партії

Корреспондент.net,  26 листопада 2019, 12:47
0
224
У Слузі народу розповіли про фінансування партії
Фото: hromadske.ua
Голова партії Слуга народу Олександр Корнієнко

Крім фінансування від низки компаній, політсила отримує гроші від держави - кешбек за передвиборчу кампанію і фінансування партії.

Голова партії Слуга народу Олександр Корнієнко заявив, що партію досі фінансує низка компаній, які давали гроші ще під час парламентської кампанії. Про це він розповів в інтерв'ю Громадське, яке було опубліковане у вівторок, 26 листопада.

"У нас є низка компаній, вони вказані у звіті, їх дуже багато. Це, у першу чергу, ще з нашої парламентської кампанії. З 1 січня ми будемо оперувати державним фінансуванням, основним спонсором стане держава", - заявив він.
 
Корнієнко додав, що партія отримує дві суми.
 
"Одна - це так званий кешбек за передвиборчу кампанію. Він виплачується з цього року. Це близько 114 млн грн - те, що ми витратили на вибори. І друга сума - це державне фінансування. Із загальної суми у 260 млн грн наша частина - близько 80-90 млн - відповідно, по 20 млн грн на квартал", - заявив він.
 
За його словами, кешбек будуть інвестувати в проекти, так як повернути гроші людям, які інвестували в партію, буде неможливо.
 
"Повернути їх неможливо. На жаль чи на щастя. Будемо інвестувати. У нас є багато завдань, пов'язаних як з поточною діяльністю, і з розвитком структури, з розвитком центрів, які ми маємо намір створити... Основні витрати будуть пов'язані зі створенням додаткової вигоди і вартості в інтелектуальному напрямку. Наприклад - центр стратегій і напрацювання рішень. Він фактично буде працювати як хаб з акумуляції статистики, інформації від різних аналітичних центрів", - заявив Корнієнко, додавши, що вже в січні 2020 року партія оголосить про тендер на кілька позицій.
 
Він також зазначив, що Слуга народу випускатиме партійну газету, і на неї піде частина коштів, однак масової роздачі газет і скупки місць на бігбордах не буде.
 
Раніше виключена з фракції нардеп Ганна Скороход заявила про зарплати в конвертах для "слуг народу". За її словами, депутати отримують по п'ять тисяч доларів у конвертах.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: деньгиПартияфинансирование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі