RU
 

На червоний з дітьми. ДТП з чиновником КулебоюСюжет

Корреспондент.net,  25 листопада 2019, 16:41
0
938
На червоний з дітьми. ДТП з чиновником Кулебою
Фото: Facebook Антона Геращенко
ДТП з Кулебою

Микола Кулеба, уповноважений президента з прав дитини, став учасником гучної ДТП, у якій постраждали діти.

 
Великі ДТП в Україні трапляються мало не щодня. Але коли в аварії потрапляють державні чиновники, то вони привертають особливу увагу.
 
У неділю, 24 листопада, Микола Кулеба, уповноважений президента з прав дитини, на легковому автомобілі зіткнувся з мікроавтобусом. Сам Кулеба і двоє його дітей з важкими травмами опинилися в лікарні.
 
Корреспондент.net зібрав всі подробиці аварії.
 
Їзда на червоне світло
 
Аварія трапилася близько 13:30 неділі, 24 листопада, у селищі Чабани Києво-Святошинського району Київської області.
 
Автомобіль Toyota, за кермом якого перебував Микола Кулеба, виїжджав з перехрестя на трасу Київ-Одеса. Пасажирами в ньому були двоє синів Кулеби - 19-річний Тимофій і 10-річний Єлисей.
 
З незрозумілих причин Toyota виїхала на трасу на червоне світло, де її збив мікроавтобус Volkswagen. Ним керував 21-річний житель селища Гатне Київської області.
 
Момент ДТП зафіксовано на відео. На ньому чітко видно, що Кулеба порушив правила дорожнього руху.
 
 
Автомобіль чиновника отримав сильний удар і серйозні пошкодження.
 
Поліція відкрила кримінальну справу за статтею 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.
 
Тяжкий стан
 
Зараз Кулеба знаходиться в лікарні Феофанія в стані середньої тяжкості. За словами медиків, Кулеба при повній свідомості. У нього діагностували струс мозку, закриту черепно-мозкову травму, травму грудної клітки і травму живота. Крім того, у нього численні переломи ребер з обох сторін, забій легенів і пневмоторакс (скупчення повітря, яке призводить до часткового або повного колапсу легких). Загрози життю чиновника немає.
 
А ось старший син Кулеби - Тимофій - у важкому стані, він непритомний. Він знаходиться в інтенсивному неврологічному відділенні Феофанії. У нього закрита черепно-мозкова травма. Чи є загроза життю, медики не повідомляють.
 
Про стан молодшого сина - Єлисея - поки нічого невідомо. За непідтвердженою інформацією, він перебуває в лікарні Охматдит.
 
Водій вантажного мікроавтобуса лежить у Києво-Святошинській лікарні, його життю теж нічого не загрожує.
 
"Спасибі всім, хто турбується про моє здоров'я і здоров'я моїх дітей. Зараз я перебуваю в лікарні разом із синами. На ваші питання відповім згодом. Дякую за розуміння. Дякую вам за підтримку. Зараз найкращою допомогою для мене і дітей буде ваша молитва", - написав омбудсмен на своїй сторінці у Facebook.
 
Наміри Геращенка
 
Одним з перших про ДТП повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Користувачі соцмереж помітили, що Геращенко цілих 11 разів редагував своє повідомлення про ДТП за участю Кулеби.
 
 
Він називав другого учасника ДТП тимчасово непрацюючим, то забував згадати, що Кулеба виїхав на червоний сигнал світлофора. Коли з'явилося відео, заперечувати очевидне вже не було сенсу.
 
 
 
 
Реакція
 
У соцмережах звинувачують Кулебу в тому, що він порушив правила дорожнього руху, і в тому, що його молодший син їхав не в дитячому кріслі. При цьому підтвердженої інформації про відсутність дитячого крісла в автомобілі Кулеби на цей момент немає.
 
 
Хто такий Кулеба
 
47-річний Кулеба займає посаду уповноваженого президента з прав дитини з грудня 2014 року, тобто вже при двох президентах. 1 червня 2019 року на посаду дитячого омбудсмена його перепризначив новообраний президент Володимир Зеленський.
 
До цього Кулеба з 2006-го до 2014 року очолював Службу у справах дітей Київської міської державної адміністрації.
 
На початку 2000-х років Кулеба заснував кілька благодійних організацій, які допомагали дітям - Відкрите серце і Служба порятунку дітей.
 
Посаду уповноваженого президента з прав дитини в Україні створили у 2011 році. До Кулеби її займав екс-міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, зараз народний депутат від партії ОПЗЖ.
 
Сам омбудсмен виховує чотирьох дітей: трьох синів і доньку.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: ДТПдетиавариясоцсети
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі