RU
 

Держлісагентство почало продавати святкові ялинки зі спецплантацій

Корреспондент.net,  21 листопада 2019, 20:10
0
110
Держлісагентство почало продавати святкові ялинки зі спецплантацій
Держлісагентство почало продавати новорічні ялинки із спеціальних плантацій

Агентство планує реалізувати понад 500 тисяч новорічних ялинок у цьому сезоні. Середня ціна по Україні за погонний метр ялинки становить 75 гривень.

 
Держагентство лісових ресурсів розпочало продаж новорічних ялинок за ціною 75 грн за погонний метр. Про це повідомила прес-служба Кабміну в четвер, 21 листопада.
 
"Державні лісогосподарські підприємства почали реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюються на спеціальних плантаціях... По Україні середня ціна, при покупці ялинок в державних лісгоспах, становить 75 грн за погонний метр. Ялинки в горщиках можна придбати, в середньому, від 100 гривень", - йдеться в повідомленні.
 
У Держлісагентстві підкреслили, що цьогоріч планується реалізувати понад 500 тисяч новорічних ялинок. При цьому наголошується, що заготовка ялинок проводиться за заявками торгових організацій і споживачів.
 
Згідно з повідомленням, у галузі працюють над тим, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу.
 
"Сьогодні на площі близько 5 тисяч гектар створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де росте 14,1 млн штук хвойних дерев", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, що раніше на Харківщині чиновники заробили майже 100 млн на незаконній вирубці. Про підозру оголошено колишньому в.о. директора лісгоспу, головному лісничому, заступнику головного лісничого, майстру лісу і чотирьом лісничим.
 
Також екологи заявили, що новий закон Ради спростив вирубку Карпат. Замість збереження лісів, поправки, прийняті в другому читанні, спростили їх вирубку. Авторами поправок є Олег Бондаренко від Слуги народу і Степан Івахів від групи За майбутнє.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: лесКабмин Украинывырубка лесаЕлки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі