RU
 

Зеленський доручив поліпшити охорону арсеналів

Корреспондент.net,  4 листопада 2019, 18:00
0
287
Зеленський доручив поліпшити охорону арсеналів
Фото: Офис президента
Зеленський підписав указ про посилення захисту боєприпасів

Глава держави розпорядився провести ряд заходів щодо запобігання вибухів і пожеж на арсеналах ЗСУ.

 
Президент України Володимир Зеленський підписав Указ Про додаткові заходи щодо поліпшення стану зберігання ракет, боєприпасів і продуктів їх утилізації на арсеналах, базах і складах Збройних сил України. Про це в понеділок, 4 листопада, повідомляє прес-служба Офісу президента.
 
Згідно з указом, Кабінет Міністрів України повинен виділити необхідні кошти для заходів щодо забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет і боєприпасів ЗСУ.
 
Також уряд повинен врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об'єктів ЗСУ.
 
Міністерство оборони України має провести інвентаризацію озброєння, ракет і боєприпасів на арсеналах, базах, складах ЗСУ та розробити дієвий механізм контролю та запобігання надзвичайним ситуаціям на таких об'єктах.
 
Крім того, Міноборони має посилити контроль за виконанням реконструкції технічних територій арсеналів; організувати належне електропостачання арсеналів, баз і складів ЗСУ, інфраструктури військових містечок; забезпечити створення комплексної системи моніторингу потенційно небезпечних військових об'єктів.
 
Генеральному штабу ЗСУ Глава держави поставив завдання підвищити до стандартів НАТО рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження. Також Генштаб повинен належним чином організувати охорону та оборону арсеналів, баз і складів Збройних сил України та привести у відповідність до вимог обсяги і порядок утримання запасів матеріально-технічних засобів на цих складах.
 
Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.
 
Нагадаємо, 31 жовтня Верховна Рада створила тимчасову спецкомісію з розслідування вибухів на складах боєприпасів у період з 2014 по 2018 роки.
 
Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня 2018 року почалися вибухи на території шостого арсеналу в Ічні. У військовій прокуратурі повідомили, що вибухи сталися внаслідок диверсії. У Генштабі ж заявили про чотири підриви на складах, в результаті чого почалися пожежі з подальшою детонацією.
 
Також повідомлялося, що 23 березня 2017 року на арсеналі в Балаклії сталася пожежа з подальшими вибухами боєприпасів. Понад 30 тисяч жителів міста і довколишніх сіл були евакуйовані. Загинули дві людини і ще п'ять отримали поранення. Були зруйновані і пошкоджені сотні житлових будинків.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: боеприпасыскладуказВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі