RU
 

З початку року на Донбасі загинуло 16 цивільних

Корреспондент.net,  4 листопада 2019, 16:00
0
62
З початку року на Донбасі загинуло 16 цивільних
Фото: ОБСЕ/Facebook
За останні два тижні жовтня на Донбасі обійшлося без жертв серед цивільних

За два тижні жовтня на Донбасі поранення отримали 14 осіб, у тому числі семеро з них є діти.

З початку року на Донбасі підтверджено 16 загиблих і 121 поранену цивільну особу. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за другу половину жовтня.

"У період з 14 до 27 жовтня Спеціальна моніторингова місія зафіксувала близько 16 200 порушень режиму припинення вогню, у тому числі близько 3,5 тис. вибухів, якщо порівнювати з попереднім двотижневим періодом, коли було зафіксовано майже 17 тис. таких порушень, зокрема, орієнтовно 3,2 тис. вибухів", - йдеться в повідомленні.
 
Також ОБСЄ за вказаний період підтвердила повідомлення про 14 жертв серед цивільного населення (усі отримали поранення), у тому числі йдеться про п'ятьох хлопчиків і двох дівчаток, яких було поранено в результаті спрацьовування мін і нездетонованих боєприпасів.
 
"З початку 2019 року кількість підтверджених СММ жертв серед цивільного населення становить 137 осіб: 16 загиблими і 121 пораненими", - наголошується у звіті.
 
При цьому спостерігачі зафіксували пошкодження внаслідок вогню зі стрілецької зброї будівель двох діючих шкіл - в Олександрівці і Золотому.
 
"З початку року місія зафіксувала пошкодження будівель 14 діючих навчальних закладів, у тому числі 11 шкіл і трьох дитячих садків по обидві сторони від лінії зіткнення в результаті обстрілів і вогню зі стрілецької зброї. Крім того, і надалі під загрозою інші цивільні об'єкти в розташованих поблизу лінії зіткнення населених пунктах, зокрема в Докучаєвську, де у 2019 році спостерігачі бачили пошкодження 50 цивільних об'єктів у результаті обстрілів", - заявили в місії.
 
Раніше СММ ОБСЄ в Україні підтвердила завершення відведення сил і засобів у районі Золотого Луганської області.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Операція об'єднаних сил на Донбасі
СюжетКадрова політика Зеленського: кому президент доручає "нести мир на Донбас"?
Військовий прокурор застеріг від порушень закону в Золотому
СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: донбассОБСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.