RU
 

Розведення сил: що відбувається в Золотому

Корреспондент.net,  1 листопада 2019, 11:42
0
768
Разведение сил в Золотом
Фото: radiosvoboda.org
Крім місцевих жителів, у селі багато військових, нацгвардійців і поліції

Місцеві жителі розділилися в питанні розведення військ: одні підтримують, інші - категорично проти.

 
Всі дороги і під'їзди до селища Золоте-4 Луганської області перекрили патрулі поліцейських, які чергують тут вдень і вночі. Про це в п'ятницю, 1 листопада, повідомляє Радіо Свобода.
 
Пересуватися журналістам машиною заборонили.
 
У селищі розташована шахта Батьківщина - фактично, єдине місце роботи для місцевих жителів. Зараз у селі проживає 526 осіб. До війни, кажуть, було більше тисячі.
 
"У селі багато військових, нацгвардійців і поліції, які патрулюють вулиці. Одна з причин - присутність тут ветеранів-добровольців полку Азов, які виступають проти відведення військ", - наголошується в повідомленні.
 
У самому селищі місцеві розділилися на два табори - "за розведення" і "категорично проти".
 
71-річна місцева жителька Любов Семенівна показала наслідки обстрілу її будинку зі стрілецької зброї пару днів тому (28 жовтня). Кулі калібру 7,62 перебили стіни і дах. "Песик пережив потрапляння міни в літню кухню жінки. Собаку відкинуло вибуховою хвилею. Від кухні не залишилося нічого", - уточнили журналісти.
 
На висотах за селом розташовані запасні позиції другої лінії оборони української армії.
 
Зараз українські військові, які тримають оборону перед селищем Золоте-4, не відходять зі своїх позицій. Ділянка розведення №2 розташовується між селищами Золоте-4 і Луганське (№1 - це Станиця Луганська).
 
ОБСЄ спостерігає за процесом розведення військ біля в'їзду в Катеринівку. Чотири рази на день з селища в Лисичанськ ходить автобус.
 
 
 
 
 
 
Нагадаємо, що відведення в Золотому почалося, незважаючи на заяви про обстріл. У штабі ООС ще вранці заявляли про обстріл у Золотому, а вдень повідомили про дотримання режиму тиші протягом тижня. Своєю чергою, добровольці заявили, що залишаються в Золотому, за їхнім твердженням, "для захисту місцевих жителів".
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: фотодонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі