RU
 

Експерти: Реальне зняття депутатської недоторканності відклали

Корреспондент.net,  30 жовтня 2019, 20:26
0
471
Експерти: Реальне зняття депутатської недоторканності відклали
Фото: facebook.com/strumkovskij
Було запропоновано два законопроекти - профільний комітет не підтримав жодного

Комітет Ради не зміг підтримати жодного з двох запропонованих законопроектів про реальне зняття депутатської недоторканності.

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради в середу, 30 жовтня, не зміг підтримати жодного з двох запропонованих законопроектів про реальне зняття депутатської недоторканності. Про це повідомляє у Facebook Центр протидії корупції (ЦПК).

"Тепер зняття недоторканності відкладається в довгу шухляду. Хоча, що заважало депутатам підтримати хоча б один законопроект, прийняти його в першому читанні, а вже потім доопрацьовувати? Тільки-но мова йде про себе, коханих, з виконанням обіцянок якось не складається", - написали в ЦПК.
 
Зазначається, що обидва законопроекти (один був запропонований Галиною Янченко від фракції Слуга народу, інший - Олександрою Устиновою від Голосу) стосуються необхідних змін до Кримінального процесуального кодексу (КПК) та інших законів у зв'язку з тим, що у вересні Рада проголосувала за зміни до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності. Згідно із зазначеними змінами, недоторканність буде скасована з 1 січня 2020 року.
 
Повідомляється, що для реального зняття депутатського імунітету потрібні не тільки зміни до Конституції, а й відповідні зміни в КПК та інших законів. Якщо відповідні зміни до КПК і в інші закони не будуть прийняті, то навіть після вступу в силу змін до Конституції, розслідувати справи депутатів буде майже неможливо.
 
Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність, але відповідні норми ще залишилися в низці законів.
 
4 жовтня Рада прийняла закон про зміни в Процесуальному кодексі без поправок про скасування недоторканності депутатів.
 
Того ж дня в Слузі народу пообіцяли внести окремий законопроект, який прибере недоторканність депутатів із законодавства, 7 жовтня він був внесений до парламенту.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: экспертыРададепутатская неприкосновенностьнардепы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі