RU
 

Криворізький суд виніс вирок чоловікові за футболку з гербом СРСР

Корреспондент.net,  27 жовтня 2019, 16:49
1
750
Криворізький суд виніс вирок чоловікові за футболку з гербом СРСР
Фото: Первый криворожский
Чоловік визнав провину

Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, але тут же звільнив його від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік.

Дзержинський районний суд Кривого Рогу визнав винним жителя міста в порушенні закону про заборону використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, йдеться у вироку, який оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

В матеріалах справи написано, що 14 червня приблизно з 11:00 до 17:00 обвинувачений був помічений в футболці червоного кольору із зображенням на передній частині державного герба СРСР. Інцидент трапився в громадському місці біля торгово-розважального центру Плаза в Кривому Розі.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що 52-річний чоловік виконував замовлення із чистки вікон торгового центру і надів на роботу футболку, яку не шкода викинути.

В результаті чоловіка засудили за статтею 436-1 Кримінального кодексу України "Виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів".

Обвинувачений визнав себе винним в скоєнні злочину. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. Але тут же, на підставі статті 75 КК України, звільнив його від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік.

Нагадаємо, що в Кривому Розі співробітники Національної поліції в ніч на 9 жовтня затримали чоловіка, який заявив про підготовку вбивства президента Володимира Зеленського.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судСССРКривой Рогфутболка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі