RU
 

Венеціанська комісія оцінить мовний закон у Києві

Корреспондент.net,  27 жовтня 2019, 09:58
3
426
Венеціанська комісія оцінить мовний закон у Києві
Фото: МЗС України
Україна повністю гарантує захист прав національних меншин

Результатом візиту експертів Венеціанської комісії має стати підготовка висновку щодо імплементації мовного закону.

 
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв делегацію Венеціанської комісії, яка прибула до Києва для вивчення аспектів впровадження закону про українську мову. Про це напередодні повідомила прес-служба МЗС.
 
Зазначено, що результатом візиту експертів Венеціанської комісії має стати підготовка висновку щодо імплементації мовного закону. Відповідний висновок комісія повинна прийняти на своєму пленарному засіданні у грудні цього року.
 
Під час зустрічі Боднар зазначив, що закон розроблено відповідно до Конституції України. За його словами, прийняття акта важливо не тільки з гуманітарної точки зору, але й зумовлено факторами безпеки в умовах російської агресії проти України.
 
"Україна повністю гарантує захист прав національних меншин і виходить із переконання, що закон про державну мову покликаний розширити можливість для національних меншин грати більш важливу роль в українському суспільстві", - йдеться в повідомленні МЗС.
 
Нагадаємо, закон Про забезпечення функціонування української мови як державної був прийнятий Верховною Радою 25 квітня, а 15 травня його підписав п'ятий президент України Петро Порошенко.
 
У травні глава моніторингового комітету ПАРЄ Роджер Гейл направив запит до Венеціанської комісії про необхідність розглянути і проаналізувати закон про українську мову.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаЯзыковой вопросМИД УкраиныязыкМИДукраинский языкгосударственный язык Украиныязыковая политиказакон о языкахЯзыковой законВенецианская комиссия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі