RU
 

Забруднення повітря: ДСНС назвала причини

Корреспондент.net,  25 жовтня 2019, 13:28
0
294
Забруднення повітря: ДСНС назвала причини
Фото: РБК-Украина
У ДСНС назвали фактори, що впливають на забруднення повітря

Серед факторів, що впливають на забруднення повітря, в ДСНС назвали слабкий вітер, підвищення температури, густі тумани та антициклон.

 
Забрудненню повітря сприяє антициклон, слабкий вітер, підвищення температури повітря, відсутність вертикального перемішування повітря і густі тумани. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у п'ятницю, 25 жовтня.
 
Як відзначили в ДСНС, значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається. Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій спостерігаються тільки в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському.
 
"Концентрація оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не зазначає", - додали в прес-службі.
 
Таким чином, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає істотних підстав для занепокоєння про стан повітря.
 
З метою посилення моніторингу атмосферного повітря в місті Києві 16 постів метеоспостережень центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського переведені на посилений режим роботи.
 
Також у ДСНС додали, що за прогнозами Українського Гідрометцентру в період з 28 по 29 жовтня 2019 року на території України очікується поліпшення синоптичної ситуації.
 
Нагадаємо, що раніше рівень забруднення повітря в Києві перевищив норму в десять разів. Жителям деяких районів столиці України радять сидіти вдома через безпрецедентно брудне повітря.
 
Фахівці з КМДА заявили, що забруднення повітря в столиці пов'язано з тим, що в приватних секторах люди спалюють велику кількість опалого листя. Ситуація ускладнюється відсутністю вітру.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: загрязнение воздухасмог
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі