RU
 

Вибори на Донбасі поки що неможливі - ЦВК

Корреспондент.net,  25 жовтня 2019, 13:18
0
63
Вибори на Донбасі поки що неможливі - ЦВК
Фото: AP
Виборів під дулами автоматів на Донбасі не буде

Глава ЦВК нагадав про ряд перешкод, через які вибори на непідконтрольних територій провести не можна.

 
Зараз і в найближчому майбутньому вибори на окупованому Донбасі провести неможливо. Про це заявив новий глава Центральної виборчої комісії Олег Діденко в інтерв'ю виданню Фокус, опублікованому в п'ятницю, 25 жовтня.
 
 
"Україна повинна взяти під контроль державний кордон, іноземні збройні формування з цієї території потрібно вивести. Зеленський відкрито говорить, що вибори під дулами автоматів не відповідатимуть стандартам. Крім того, необхідно законодавчо врегулювати це питання", - зазначив Діденко.
 
Він підкреслив, що в Україні діє закон про правовий режим на окупованих територіях, який говорить про те, що вибори там не проводяться.
 
"Щоб хоча б теоретично говорити про проведення виборів на цих територіях, потрібно прийняти інший закон. Це компетенція Верховної Ради. Які вона пропише процедури, що передбачить - поки що прогнозувати складно", - додав Діденко.
 
Нагадаємо, в ході прес-марафону 10 жовтня президент Володимир Зеленський розповів, за яких обставин вибори на непідконтрольному Донбасі проводити не будуть. Також він заявив про наявність плану "Б" з цього питання, суть якого розкрити відмовився.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЦИК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі