RU
 

Суд відмовився поновити Шокіна на посаді

Корреспондент.net,  24 жовтня 2019, 12:19
0
166
Суд відмовився поновити Шокіна на посаді
Фото: AP
Шокіну остаточно відмовили у поновленні на посаді

Верховний Суд відмовив Шокіну в перегляді рішення Вищого адміністративного суду, який також відмовив екс-генпрокурору.

 
Касаційна адміністративна палата Верховного Суду України відмовила колишньому генпрокурору Віктору Шокіну в поновленні на посаді. Таке рішення було прийняте в четвер, 24 жовтня, повідомляють Українські новини.
 
Отже, Верховний Суд відмовив Шокіну в перегляді рішення Вищого адміністративного суду, який відмовився поновити його на посаді Генерального прокурора.
 
У той же час повідомляється, що Шокін просить Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнати незаконним його звільнення з посади Генпрокурора. Позов був поданий ще 25 жовтня 2017 року. Відповідачем є держава Україна.
 
Справа в ЄСПЛ перебуває на стадії комунікації. При цьому в листі не зазначено, яку компенсацію від України вимагає Шокін.
 
2 вересня Шокін через свого представника звернувся до Верховного Суду із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого адміністративного суду, який відмовився розглядати його позов про поновлення на посаді.
 
6 вересня Верховний Суд відкрив провадження за позовом Шокіна до Президента, Верховної Ради про визнання незаконними і скасування рішень про його звільнення.
 
Як повідомлялося, у 2017 році Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду про поновлення на посаді у зв'язку з отриманням інформації про підкуп депутатів Верховної Ради, які голосували за схвалення звільнення його з посади.
 
29 березня 2016 року Верховна Рада схвалила звільнення Шокіна, 3 квітня 2016 року Президент Петро Порошенко звільнив Шокіна.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: ГПУВерховный Судгенпрокурор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі