RU
 

Єпіфаній зустрівся з Помпео в США

Корреспондент.net,  23 жовтня 2019, 22:19
0
511
Єпіфаній зустрівся з Помпео в США
Фото: ПЦУ
Єпіфаній і Майк Помпео провели переговори

Митрополит ПЦУ розповів держсекретареві США про ситуацію зі свободою релігії та віросповідання на непідконтрольних територіях Донбасу і в анексованому Криму.

 
Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Єпіфаній провів зустріч з державним секретарем США Майком Помпео. Про це повідомляється на сайті ПЦУ в середу, 23 жовтня.
 
Зазначається, що під час зустрічі було привернуто увагу до викликів, з якими стикається Православна церква України.
 
"Митрополит Єпіфаній розповів про ганебну ситуацію, яка склалася зі свободою релігії та віросповідання на окупованих територіях Донбасу і анексованого Криму. У цьому контексті наголошено на необхідності продовження тиску на Кремль з метою припинення російської агресії, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.
 
У свою чергу, Помпео підкреслив, що США захищали і будуть захищати право кожної людини на свободу віросповідання і можливість молитися у відповідності зі своїм вибором.

Раніше повідомлялося, що митрополит Єпіфаній отримав премію за захист прав людини під час поїздки в США. Йому вручили премію Athenagoras Human Rights Award на церемонії в Нью-Йорку.
 
Нагадаємо, 12 жовтня Елладська православна церква першою визнала автокефалію ПЦУ і офіційно почала спілкування з помісною церквою України.
 
Того ж дня в РПЦ заявили про підрив єдності православ'я через "український розкол".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: УкраинаСШАцерковьКрымфотодонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі