RU
 

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" мають намір відправити до психлікарні

Корреспондент.net,  19 жовтня 2019, 21:26
0
162
Фігурантів  справи Хізб ут-Тахрір  мають намір відправити до психлікарні
Фото: АР (архивное фото)
Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" хочуть відправити до психіатричної лікарні

З відповідною постановою про призначення психіатричних експертиз ознайомили адвокатів затриманих.

 
Фігурантів так званої "справи Хізб ут-Тахрір" помістять до психіатричної лікарні для проведення експертизи. Про це з посиланням на адвоката Ремзі Бекірова Едема Семедляєва повідомляє Крим.Реалії в суботу, 19 жовтня.
 
"Найближчим часом Ремзі переведуть в психіатричну лікарню для проходження цієї експертизи. При тому, що амбулаторну експертизу Ремзі не призначали, а відразу призначили стаціонарну. Ця експертиза згідно з КПК Росії не є обов'язковою. Ми вважаємо, що цю експертизу проводять для того, щоб люди з усіх випробувань відчули і це: їх поміщають у психіатричну лікарню, припускаючи, що вони психічно нездорові. ... Такі самі постанови є і на інших фігурантів цієї справи", - сказав Семедляєв.
 
Він також зазначив, що слідчі органи вже втретє призначають фонографічної експертизу щодо фігурантів цієї справи.
 
"Нас ознайомили з постановами про призначення фонографічної експертизи. Це вже втретє, у зв'язку з тим, що всі експертні установи посилаються на великий обсяг і мінімальний термін, за який вони можуть провести фонографічної експертизу, - два роки. Зараз слідство знайшло іншу установу, що входить у структуру ФСБ, і вони пообіцяли, що проведуть експертизу швидше", - повідомив Семедляєв.
 
Нагадаємо, що чотирьох затриманих в анексованому Криму фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" у грудні 2018 року засудили в Росії до різних термінів позбавлення волі: Енвера Мамутова - до 17 років колонії суворого режиму і півтора року обмеження волі за звинуваченням в "організації діяльності терористичної організації"; Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Зеврі Абсеїтова - до дев'яти років суворого режиму і року обмеження волі за "участь у терористичній організації". Усіх чотирьох також визнали винними в приготуванні до насильницького захоплення влади.
 
Тепер у Росії розглядають уже другу "справу Хізб ут-Тахрір".
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Россиясудадвокат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі