RU
 

На навчальній базі Десна після падіння з перил помер строковик

Корреспондент.net,  17 жовтня 2019, 18:02
0
539
На навчальній базі Десна після падіння з перил помер строковик
Фото: Минобороны Украины
Роман Бірук прослужив на строковій службі 11 місяців

Інцидент трапився під час "перекуру" - старший солдат Роман Бірук сів на перила, намагаючись з'їхати вниз, і впав на сходинку.

 
У навчальному центрі Десна під Києвом у ніч на 14 жовтня один з військовослужбовців строкової служби під час перерви впав з перил на спину і сьогодні вранці помер від травм. Про це повідомляється на сторінці навчального центру у Facebook.
 
Трагічний випадок стався в одній з частин навчального центру.
 
"Майже опівночі після відбою старший солдат Роман Бірук разом з товаришем по службі порушили розпорядок дня, вирішивши вийти на "перекур" з казарми на вулицю. Уже спустившись на проліт, напарник Романа побачив, як хлопець сів на перила, намагаючись з'їхати вниз. Але, за словами бійця, солдат Бірук втратив рівновагу і впав на нижні сходинки", - зазначили в навчальній частині.
 
Уже через кілька хвилин на місці події були бригади медиків і фельдшерів, які доправили строковика в місцевий госпіталь, а звідти - у Центральний військовий клінічний госпіталь (Київ). Лікарі констатували відкриту черепно-мозкову травму і кому II-III ступеня. Сьогодні вранці після кількох днів у реанімації солдат помер.
 
Роман Бірук прослужив на строковій службі 11 місяців.
 
Відповідальні командири і чергові, які дозволили порушення розпорядку дня, за результатами службового розслідування, отримають суворі покарання - до пониження в посаді.
 
"Варто зазначити, що із солдатами строкової і контрактної служби систематично проводяться заняття та інструктажі щодо дотримання розпорядку дня, військової дисципліни і заходів безпеки, як і в день трагічного випадку. Зараз ці заходи посилено в усіх частинах, і кожному військовослужбовцю сказано про наслідки необачних дій", - додали в частині.
 
Раніше повідомлялося, що внаслідок ДТП у військовій частині загинув солдат. У Хмельницькому старший солдат-контрактник не впорався з керуванням автомобілем Урал і скоїв зіткнення з бетонною електроопорою.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: несчастные случаисмертьКиевская областьсолдатысолдатгибельнесчастный случайДесна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.