RU
 

Сепаратиста "ДНР" засудили до 10 років в'язниці

Корреспондент.net,  17 жовтня 2019, 09:49
0
181
Сепаратиста  ДНР  засудили до 10 років в язниці
Фото: sud.ua
Артемівський міський суд оголосив вирок у справі жителя Макіївки

Зловмисник був механіком-водієм, командиром машини РСЗВ Град і брав участь у боях із ЗСУ.

Артемівський міський суд Донецької області засудив сепаратиста "ДНР" на 10 років в'язниці. Про це напередодні повідомила регіональна прокуратура.

"Артемівський міський суд оголосив вирок у справі жителя Макіївки, який зі своїх ідеологічних і корисливих міркувань брав активну участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", тобто скоїв кримінальний злочин, передбачений ч.1 ст.258-3 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в липні 2014 року 23-річний обвинувачений вступив до складу окремої артилерійської бригади "Кальміус" так званого "Міноборони "ДНР" і на посадах механіка-водія і командира машини реактивного залпового вогню Град брав участь в боях з ЗСУ в районі міст Донецьк, Сніжне, Горлівка, а також у Новоазовському та Шахтарському районах.

У лютому 2019 українські військові поранили і затримали сепаратиста. Під час судових слухань він не визнав своєї провини і видавав себе за цивільну особу. Чоловік стверджував, що на блокпост ЗСУ він натрапив випадково в темряві.

Суд визнав підозрюваного винним у скоєнні тяжкого злочину проти своєї держави - створення терористичної групи - і виніс йому обвинувальний вирок у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше в Донецькій області до дев'яти років позбавлення волі були засуджені троє сепаратистів "ДНР". Вони були затримані українськими спецслужбами торік.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: судпрокуратураДонецкая областьприговорМакеевкаартемовсксепаратистыВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі