RU
 

В Україні планують ввести подвійне громадянство

Корреспондент.net,  15 жовтня 2019, 17:39
0
2133
В Україні планують ввести подвійне громадянство
Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба

Заборону на подвійне громадянство було створено в Україні в одному контексті, а зараз контекст зовсім інший, каже Кулеба.

МЗС України займається розробкою законопроекту про надання подвійного громадянства. Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомив віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, передає РБК-Україна.

"У нас в уряді є кілька підходів до того, як повинна бути впроваджена ідея про подвійне громадянство. Мої колеги з МЗС доводять все це до цілісної концепції, але для мене зараз найважливіше, що всі дозріли для того, щоб працювати над цим питанням. Ми починали з того, що це питання сприймалося як щось цілком космічне і нереалізоване. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроект", - підкреслив Кулеба.
 
Він також зазначив, що юридичний статус закордонного українця не наповнений достатнім вмістом, а ініціатива дозволить мільйонам людей зберегти зв'язок з Україною.
 
"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їхній зв'язок з Україною. І паспорт, громадянство - одна з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні. І сподіваюся, що воно буде підтримане суспільством, тому що заборону на подвійне громадянство було створено в одному контексті, а зараз контекст зовсім інший", - сказав дипломат.
 
Нагадаємо, під час прес-марафону президент Володимир Зеленський заявив, що етнічним українцям планують надавати часткове громадянство.
 
Раніше екс-голова МЗС Павло Клімкін заявив, що в Україні назріла необхідність дискусії з питання подвійного громадянства. При цьому він підкреслив, що при можливій ​​легалізації подвійного громадянства слід виключити такий варіант для російського паспорта.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: МИД УкраиныгражданствозаконопроектКабмин Украиныдвойное гражданство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі