RU
 

У Сумській області на кордоні з Росією знайшли схованку з гранатометами

Корреспондент.net,  8 жовтня 2019, 13:31
0
237
У Сумській області на кордоні з Росією знайшли схованку з гранатометами
Фото: пресс-служба Нацполиции
Біля кордону з РФ знайшли схованку з гранатометами

Неповнолітній житель одного із сіл під час пошуку металу знайшов схованку з двома бойовими гранатометами РПГ-22.

Неповнолітній житель одного із сіл Краснопільського району під час пошуку металу натрапив в яру на поліетиленовий пакет, в якому перебували два бойових гранатомети РПГ-22, повідомляє прес-служба Нацполіції Сумської області.

Зокрема, в поліцію зателефонувала мама 17-річного хлопця і розповіла, що її син знайшов гранатомети. Правоохоронці опитали хлопця і оглянули його знахідку.

Неповнолітній син заявниці пояснив поліції, що він час від часу займається пошуками металу, а тому обстежує територію навколо свого села. Тому коли в яру помітив поліетиленовий пакет, відразу перевірив його металошукачем. За сигналом пристрою зрозумів, що вміст пакету металевий. А розгледівши "знахідку" як слід, попросив матір сповістити про все в поліцію.

"Наші працівники і співробітники вибухо-технічного відділу з'ясували, що в пакеті перебувають дві реактивні протитанкові гранати. За даним фактом вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). В рамках розслідування РПГ направлені на експертизу. Зараз ми з'ясовуємо джерело їхнього походження і яким чином вони потрапили на околицю села", - повідомив Андрій Семенченко, начальник Краснопільського відділення поліції.

За словами керівника вибухо-технічного підрозділу ГУНП в області Олега Євлаша, попередньо гранатомети були цілком боєздатними і складали чималу загрозу для мирного населення. Адже потужність вибуху кожного дорівнює вибуху півкілограма тротилу, а осколки мають забійну силу в радіусі 150 метрів.

Працівники поліції звертаються до громадян, яким відома будь-яка інформація, яка допоможе слідству у цій справі, повідомити в поліцію по телефону спецлінії "102" або в чергову частину Краснопільського відділення (код 05459) 7-12-02. Анонімність і конфіденційність гарантується.

Нагадаємо, у Вінниці посеред парку знайшли схованку з боєприпасами. Дві сумки з гранатами та іншими боєприпасами лежали в пакеті між бетонними блоками.

А в Луганській області знайшли схованку із сотнями артснарядів. Її було облаштовано на колишньому місці дислокації однієї з військових частин в Новоайдарському районі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: оружиефотополицияСумская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі