RU
 

Українського військового засудили в "ДНР" до 30 років в'язниці

Корреспондент.net,  3 жовтня 2019, 12:15
0
622
Українського військового засудили в  ДНР  до 30 років в язниці
Фото: thekievtimes.ua
У ДНР суд засудив українського військового до 30 років позбавлення волі

Військового звинуватили в "тероризмі", насильницькому захопленні влади, "диверсії" і незаконному придбанні та зберіганні зброї. Вирок нібито набув "законної чинності".

У так званій "ДНР" місцевий "Верховний суд" засудив військовослужбовця ЗСУ до 30 років позбавлення волі за "терористичну діяльність". Про це з посиланням на так звану "Генеральну прокуратуру" повідомляє РИА Новости в четвер, 3 жовтня.

"Військовослужбовець збройних сил України В.В. Воскобойников засуджений Верховним судом ДНР за вчинення злочинів, передбачених ст.232 КК ДНР (проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності), ст.323 КК ДНР (насильницьке захоплення влади), ч.2 ст. 327 КК ДНР (диверсія), ч.1 ст. 378 (незаконне перетинання державного кордону ДНР), ч.1 ст. 256 КК ДНР (незаконне придбання і зберігання зброї), до позбавлення волі на термін 30 років", - сказано в повідомленні "прокуратури".

Місцеве "правосуддя" встановило, що український військовий пройшов навчання в 30-й окремій механізованій бригаді ЗСУ, після чого підписав контракт на проходження служби в зоні бойових дій. Його звинуватили в обстрілі Докучаєвська на півдні "ДНР", в результаті яких нібито були зруйновані і пошкоджені житлові будинки, а також нібито загинули і отримали поранення цивільні.

Вирок суду набув "законної чинності".

Нагадаємо, що раніше в "ДНР" засудили до 16 років "бійця ЗСУ". "Військовий" нібито прибув на Донбас у складі протитанкового дивізіону і взяв участь в бойових діях.

Раніше в "ДНР" засудили на 15 років "шпигуна" з Горлівки. Чоловік нібито здійснював фотофіксацію розташування частин "народної міліції ДНР" і будівель "органів державної влади".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі