RU
 

В "ДНР" намагалися завербувати іноземця - СБУ

Корреспондент.net,  3 жовтня 2019, 04:26
0
305
В  ДНР  намагалися завербувати іноземця - СБУ
Фото: Korrespondent.net
СБУ викрила спробу вербування студента

Студент-іноземець звернувся в Службу безпеки України і розповів, як сепаратисти змусили його підписати документ про "співпрацю".

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу вербування громадянина однієї з країн Східної Азії представниками так званого "міністерства державної безпеки ДНР". Про це в середу, 2 жовтня, повідомляє прес-служба СБУ.
 
Слідчі встановили, що іноземець, який є випускником донецького вишу, регулярно відвідував з особистих питань тимчасово окуповані території Донбасу. Під час одного з візитів в ОРДЛО з ним зв'язався працівник спецслужб "ДНР", в минулому офіцер українських правоохоронних органів.
 
"В ході" бесіди "працівник псевдоспецслужби під тиском змусив іноземця підписати документ про надання сприяння в МГБ. Чоловік, зокрема, був змушений пообіцяти збирати конфіденційну інформацію про інших іноземців, які перебувають або відвідують тимчасово окуповані території Донбасу", - відзначили в СБУ.
 
Згодом іноземець прибув на підконтрольну української влади територію і звернувся в СБУ. Чоловік дав докладні свідчення щодо всіх обставин своєї вербування і поставлених завдань.
 
 
 
Раніше СБУ заявила про вивезення сепаратиста з "ЛНР". Затриманий житель Луганської області приймав активну участь в збройному протистоянні силам АТО.
 
Також СБУ розслідує видачу закордонних паспортів жителям Закарпаття і Донбасу.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: СБУиностранцыДонецкая областьсепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі