RU
 

Рада створила Тимчасову спецкомісію з питань ветеранів

Корреспондент.net,  2 жовтня 2019, 14:15
0
93
Рада створила Тимчасову спецкомісію з питань ветеранів
Фото: Пресс-служба Верховной Рады
Рада створила ТСК з питань ветеранів війни

Комісія діятиме протягом року. У повноваження комісії входить аналіз правових актів, що стосуються ветеранів війни, а також внесення на розгляд Ради пропозицій щодо розвитку відповідного законодавства.

 
Верховна Рада України (ВР) підтримала створення Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) при парламенті з питань правового статусу ветеранів війни. Таке рішення було прийняте на засіданні Ради в середу, 2 жовтня.
 
Нардепи підтримали відповідний проект постанови № 2153. За нього проголосували 340 парламентаріїв.
 
Тимчасовій спеціальній комісії, зокрема, доручено:
  • здійснювати аналіз практики застосування законодавчих актів з питань правового статусу ветеранів війни, у тому числі їхнього соціального захисту, подавати відповідні висновки і рекомендації на розгляд Ради;
  • здійснювати аналіз відповідності підзаконних нормативно-правових актів з питань правового статусу ветеранів війни законам України, а також опрацьовувати питання своєчасності їхнього прийняття;
  • вносити на розгляд ВР або комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування пропозиції щодо планування розвитку законодавства з питань правового статусу ветеранів війни.
Головою ТСК обрано народного депутата від фракції Європейська солідарність Яну Зінкевич, а заступником голови комісії - депутата фракції Голос Лесю Василенко.
 
"Визначити термін діяльності Тимчасової спеціальної комісії - один рік з дня прийняття цієї постанови. Звіт Тимчасової спеціальної комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше шестимісячного терміну з дня прийняття цієї постанови", - йдеться в постанові.
 
Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський анонсував закон про статус ветеранів. Новий документ міститиме механізм визначення статусу учасників бойових дій і статусу добровольців.
 
Також повідомлялося, що, згідно із статичними даними, станом на 1 липня 2019 року налічується майже 370 тис. осіб, які отримали статус учасника бойових дій.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: ветераныРадаКомиссия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі