RU
 

Кримського татарина Мемедемінова засудили в Росії до 2,5 років в'язниці

Корреспондент.net,  2 жовтня 2019, 12:06
0
43
Кримського татарина Мемедемінова засудили в Росії до 2,5 років в язниці
Фото: ukrinform.ru
Суд РФ дав кримському блогеру Мемедемінову 2,5 року

Блогера звинуватили в публічних закликах до тероризму - з 2013 по 2015 він вів блог на YouTube, де коментував політичні події і закликав дотримуватися норм ісламу.

Цивільного журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова засудили до 2,5 років позбавлення волі. Таке рішення виніс Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону в Росії, передає Крым.Реалии в середу, 2 жовтня.

Мемедемінова звинуватили в публічних закликах до тероризму. Напередодні кримський татарин виступив з останнім словом, де назвав "шаблонним" судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судових процесах над жителями півострова.

Раніше російський прокурор Олексій Айдинов запросив шість років колонії загального режиму для Мемедемінова.

Нарімана Мемедемінова затримали російські силовики наприкінці березня 2018 року. 22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова пройшов обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова. У липні його перевели до психіатричної лікарні для проведення експертизи.

Йому висунули звинувачення за ч.2 ст. 205 КК Росії (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів з 2013-го по 2015 роки. У ньому розміщені кілька десятків відеороликів з коментарями політичних подій і тем, закликами дотримуватися норм ісламу і думками про російські державні свята: День захисника вітчизни, Міжнародний жіночий день, День захисту дітей та інших.

Україна вимагала звільнити заарештованого в Криму активіста Мемедемінова.


\Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияКрымские татарыКрымсудтюрьмаприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі