RU
 

НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу Березкіну

Корреспондент.net,  27 вересня 2019, 20:05
0
226
НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу Березкіну
Фото: slovoidilo.ua
У САП вважають Станіслава Березкіна організатором заволодіння $ 20 млн Ощадбанку

Досудовим розслідуванням зібрані докази того, що колишній нардеп організував заволодіння коштами Ощадбанку.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у п'ятницю, 27 вересня, узгодили повідомлення про підозру колишньому народному депутату України в скоєнні низки особливо тяжких корупційних злочинів, і в цей же день детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в установленому законом порядку повідомили його про підозру. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Досудовим розслідуванням зібрані докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній Креатив наприкінці 2013 року - на початку 2014 року організував заволодіння коштами державного банку АТ Ощадбанк у сумі $ 20 млн, залучаючи до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначено, що заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під виглядом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання в банк не отримав.
 
"Зазначені кошти після їхнього отримання на рахунок однієї з компаній групи Креатив відразу були легалізовані шляхом перерахування на рахунки іноземних компаній (у тому числі офшорних юрисдикцій) нібито на виконання контрактів з постачання тропічного масла. Надалі компаніями офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ Ощадбанк придбані активи в Одесі і на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екс-нардепа", - зазначили в САП.
 
Крім того, в Антикорупційній прокуратурі нагадали, що майже рік тому Верховна Рада не підтримала подання генерального прокурора України про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.
 
У повідомленні не вказується ім'я підозрюваного екс-нардепа, проте раніше повідомлялося, що ГПУ підозрює екс-нардепа Станіслава Березкіна в причетності до розкрадання $ 20 млн коштів Ощадбанку. У цій справі були затримані 10 осіб, включаючи сина нардепа.
 
Їм були обрані запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Шість заарештованих були звільнені після внесення застави.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: кредитыкоррупцияОщадбанкборьба с коррупциейКоррупция в Украинекредит
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі