RU
 

На Рівненщині поліція вилучила 600 кг бурштину

Корреспондент.net,  20 вересня 2019, 10:23
0
401
На Рівненщині поліція вилучила 600 кг бурштину
Фото: Нацполиция Украины
Поліція провела операцію в селищі Володимирець

Правоохоронці виявили верстати для обробки бурштину-сирцю, на які буде накладено арешт.

 
Співробітники поліції вилучили 600 кг бурштину в ході проведення обшуків у чотирьох учасників злочинної групи в селищі Володимирець. Про це напередодні повідомило управління Нацполіції в Рівненській області.
 
"Поліцейські викрили незаконну діяльність злочинної групи в складі чотирьох чоловік, яку вони здійснювали в селищі Володимирець. Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання та бурштин", - йдеться в повідомленні.
 
П'ять обшуків провели слідчі слідчого управління при оперативному супроводі співробітників Управління стратегічних розслідувань поліції Рівненської області, при процесуальному керівництві прокуратури Рівненської області.
 
За їх результатами поліцейські вилучили 30 мішків бурштину, в тому числі й обробленого, загальною вагою майже 600 кг. Крім того, в приміщенні 41-річного чоловіка правоохоронці виявили верстати для обробки бурштину-сирцю, на які буде накладено арешт.
 
Відкрито кримінальну справу за статтею про незаконне придбання, зберігання та збут майна, здобутого злочинним шляхом (ч. 1 ст. 198 КК України). Слідчі дії тривають.
 
 
 
Раніше у вересні президент Володимир Зеленський вніс у Раду закон про відповідальність за нелегальний видобуток бурштину. Максимальне покарання може скласти до семи років позбавлення волі за злочини в особливо великих розмірах.
 
Також повідомлялося, що на Житомирщині почала роботу спецгрупа із затримання копачів бурштину. У перший день роботи моніторингова група поліції вже затримала чотирьох копачів-нелегалів.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: видеофотополициязадержаниеРовенская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі