RU
 

У НБУ назвали терором підпал будинку Гонтаревої

Корреспондент.net,  17 вересня 2019, 14:26
1
244
У НБУ назвали терором підпал будинку Гонтаревої
Фото: bank.gov.ua
У НБУ заявили про терор проти українських реформаторів

Працівники НБУ вважають, що подібні інциденти - це спроба залякати реформаторів і паралізувати їх діяльність.

 
Правління Нацбанку України назвало атаки на Гонтареву терором, мета якого - залякати реформаторів. Відповідну заяву правління опубліковано на сайті НБУ у вівторок, 17 вересня.
 
"Ми, Правління Національного банку України, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на екс-голову центробанку Валерію Гонтареву і в її особі - на всіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України. Це вже не низка інцидентів, це - терор. Його мета - залякати реформаторів, минулих і нинішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати", - йдеться в заяві.
 
У Нацбанку підкреслюють, що не мовчатимуть і вважають атаки "прямою і неприкритою загрозою демократії і реформам". У заяві називають це також загрозою конституційним правам і свободам громадян і "повним руйнуванням моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору".
 
Нацбанк вимагає від правоохоронних органів невідкладного неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про яких регулятор раніше передав  правоохоронцям.
 
Нагадаємо, що вранці стало відомо про підпал будинку Гонтаревої. У будинку нікого не було, члени її сім'ї перебувають із Гонтаревою в Лондоні.
 
Правоохоронці розглядають три можливі причини загоряння будинку: підпал, необережне поводження з вогнем та коротке замикання.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: НБУподжогНацбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі