RU
 

Озвучена "формула Зеленського" щодо Донбасу

Корреспондент.net,  17 вересня 2019, 01:22
0
2647
Озвучена  формула Зеленського  щодо Донбасу
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський

"Формула Зеленського" націлена на припинення війни на Донбасі в термін від півроку до року або перехід до радикальних заходів.

 
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі телеканалу IСTV в понеділок, 16 вересня, пояснив, в чому полягає умовна "формула Зеленського" щодо припинення війни на Донбасі.
 
Відповідаючи на запитання про те, чи є в України "формула Пристайка" або "формула Зеленського" щодо припинення війни на Донбасі, він сказав: "Формули Пристайка" немає. Є умовна "формула Зеленського", яка говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які ми можемо зробити, відповідаючи на очікування нашого, в першу чергу, народу".
 
"Наприклад, ми спробуємо повернути всіх наших хлопців і дівчат, це одна частина. Ми спробуємо дотягнутися ментально, меседжами, символами, до нашого народу, який залишився по той бік. Наприклад, будувати міст у Станиці Луганській, щоб люди не лазили з тачками... ми були не один раз в цьому місці, і президент Зеленський сам підходив. Ми можемо спробувати зробити так, щоб люди не  приїжджали кожні 60 днів перереєстровуватися, щоб отримувати ту нещасну пенсію, яку вони отримують, а зробити так, щоб людина могла приїхати один раз на рік" , - пояснив глава МЗС.
 
При цьому міністр зазначив, що умовна "формула Зеленського" передбачає також, що якщо найближчим часом, реалізувавши різні заходи, не вийде вирішити проблему з війною на Донбасі, тоді "ми повинні перейти до якихось нових радикальних заходів".
 
"На все про все у нас є від півроку до року. І "формула Зеленського" завершується фразою, що у нас немає п'яти років, щоб продовжувати переговори. Це і є умовна "формула Зеленського", - наголосив Пристайко.
 
 
Нагадаємо, раніше глава МЗС розповів про підготовку низки пропозицій для полегшення життя людей, які живуть на непідконтрольній частині Донбасу. 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі